Retinaszkennert kap a 2018-as iPhone?

retina-scan

Nekem annyira nem tetszik, hogy a Samsung Galaxy Note 7 valószínűleg írisz-alapú azonosítást kap, erre a 9to5Mac bejelenti a DigiTimes értesülései alapján, hogy a 2018-as iPhone-ba is retinaszkenner várható. Oké, ez borítékolható volt, ha a Samsungnak van, akkor az Apple-el kapcsolatban is hírbe hozzák és különben is volt erről szó az iPhone 6 érkezése előtt is, de az más kérdés, hogy mit gondolok róla.

Az írisz (vagy másként a szivárványhártya) olyan, mint az ujjlenyomat, egyedi, mindenkié másmilyen, ezért kiváló azonosításra is.

retina-scanning

A retinaszkenner telefonba építésének szükségességét nem csak a technológia fejlődésével magyarázzák, hanem azzal is, hogy hasznos lehet sok esetben, ha érintés nélkül is fel tudnánk oldani a készülékeinket. A technológia adott, azt azonban meg kell jegyezni, hogy vannak olyan esetek, amelyek befolyásolhatják az azonosítást, ide sorolják például a gyenge fényviszonyokat, az alkoholfogyasztást, vagy éppen a pupillatágításos szemvizsgálatot.

Hogy végül mi kerül a 2018-as iPhone-ba, vagy egyáltalán a Galaxy Note 7 megkapja-e az új azonosítást, nem tudjuk biztosra, egyelőre a szeptemberben bemutatkozó iPhone-t várjuk nagy érdeklődéssel.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük