Így néz ki a klasszikus Nintendo játék a futurisztikus HoloLens szemüveggel

n3s-hololens

Business Insider

A Microsoft még február végén jelentette be méregdrága, közel 1 millió forintos HoloLens szemüvegét. A kütyü a valós környezet és az abba illesztett virtuális elemek vegyítésével működik, alapból azonban csak három játékkal lehet használni: Young Conker, Fragments és RoboRaid.

hololens

Microsoft

Ahogyan azt a bemutatókor jósolták, a független fejlesztők elszántságának hála egyre több játék jelenik meg az eszközhöz. Andrew Peterson fejlesztő is ezen ügyködött és létrehozott egy programot, amellyel újraalkotta a klasszikus Nintendo játékokat, pl. a Super Mario Bros.-t a Microsoft eszközére.

n3s-hololens-mario-bros

Business Insider

A program nem csak újraalkotni képes a Nintendo játékot, hanem egy igazán mutatós 3D-hatást is kapunk. Az alkalmazás az “N3S” nevet kapta, ezzel tisztelegve a “NES”, avagy a Nintendo első nagy játékkonzolja előtt.

A játék igazán nagy különlegessége, hogy nem egy képernyőn, hanem a levegőben jelenik meg és persze ott is kell játszani.

n3s-hololens-mario

Business Insider

Egy videó is készült, hogyan kell elképzelni a kultikus játékot a HoloLens segítségével:

Még mielőtt azt gondolná bárki is, hogy a Microsoft “vegyes valóság” headsete egy irtózatosan nagy, buta kinézetű darab lesz, eláruljuk, hogy a vállalatok célja az új számítógépes világba való belépéssel a nehézkes kütyük lecserélése olyan darabokra, amelyek akkorák és úgy néznek ki, mint egy egyszerű(bb) napszemüveg.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük