Ezeket ismerted? Érdekes iPhone trükkök

iphone-apps

Az iOS frissítéseknek hála számos újdonsággal találkozhatunk, amelyekkel egyedibbé varázsolhatjuk iPhone-unkat. Ám az előre beharangozott, nagy frissítések mögött meghúzódnak kisebb újítások és funkciók is, amelyekről sokszor nem is tudunk. Mi most összegyűjtöttünk pár ilyet, némelyikkel korábban is találkozhattál cikkeink között.

 1. Kapcsold ki időzítővel a zenelejátszást!
  Lefekvéshez egy jó kis lazító zenei válogatás iPhone-odon? Most már időzíteni is tudod a zenelejátszó leállítását, így nem kell arra kelned az éjszaka közepén, hogy még mindig szól a zene.IMG_3732

  • Először indítsd el kedvenc zenéidet, lejátszási listádat a Music appban.
  • A Home gombbal menj a kezdőképernyőre.
  • Indítsd el az Óra alkalmazást és válaszd a jobb szélső Időzítő lehetőséget.
  • Katt az Amikor lejár opcióra (itt választhatod ki az ébresztő hangját is).
  • A legalul található Lejátszás leállítása lehetőséget válasszuk ki.
  • Most az Időzítő lehetőségen belül válasszuk ki, mennyi idő múlva kapcsoljon ki mindent a készülék és zárjon le, majd katt az Indítás gombra.
 2. Egyedi rezgés beállítása
  Üzenetek, értesítések, hívásokhoz lehetőség van egyedi rezgés beállítására.
  Ehhez a Beállítások > Hangok > Csengőhangok lehetőségen belül koppintsunk a Rezgés opcióra és válaszd az Egyéni lehetőség alatt lévő Új Rezgés létrehozását.
  uj-rezges-letrehozasa-egyedi-rezges
  Alkoss egy új rezgést és rögzítsd a telefonba. Az alsó sáv mutatja, mennyi idő áll rendelkezésre van egy-egy minta elkészítésére. Ha kész vagy, nyomj a mentés gombra és nevezd el az új mintát.
  uj-rezges-egyedi-rezges
  Ezután egyénileg be tudod állítani az újonnan elnevezett rezgést akár külön személyekhez is.
  kontakt-beallitas-egyedi-rezges
 3. Villogó figyelmeztető jelzések
  Ezt biztosan nem kell bemutatni, mindenki ismeri a funkciót, de hasznossága miatt azért emlékeztetőül: Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > Led villogása a jelzésekhez > bekapcsolás. Így a vaku villan üzenet, értesítés, telefonhívás beérkezésekor.
  iphone-5s-led-jelzes
 4. Visszavonás a telefon megrázásával
  Üzenetet, e-mail-t vagy egy jegyzetet írsz és hibáztál? Vagy valami egyéb visszavonandó hibát követtél el, például töröltél egy fontos szövegrészt? Egyszerűen csak rázd meg a telefonod és vond vissza a hibás parancsot.

  gepeles-visszavonasa

  Most Epic Stuff

 5. Gyorsítsd az iPhone-t egy kis RAM felszabadítással
  Nyomd hosszan a be/kikapcsológombot, míg meg nem jelenik a kikapcsolás csúszka. Ekkor nyomd hosszan a Home gombot, míg vissza nem tér a kezdőképernyőre az eszköz.

  ram-felszabaditas

  phoneArena

 6. Az átmeneti fájlok (cache) törlése
  Roppant egyszerű, nyisd meg az App Store, Safari, Podcastok vagy Zene appok valamelyikét és az alsó fülváltó sávon bökj tízszer gyorsan egymás után valamelyik elemre.
 7. A közelmúltban bezárt Safari oldalak megtekintése
  Ha visszanéznéd, milyen oldalakat zártál be, vagy egy nemrég bezárt oldalra szükséged van, A Safari böngészőben csak nyomd meg a “+” gombot hosszan.
  safari-legutobb-latogatott-oldalak
 8. Az iPhone, mint vízmérték
  Az Iránytű app megnyitásával a képernyőt húzd balra, ekkor megjelenik a szintezési felület.
  Egyenes felfüggesztés: tartsd az iPhone-t egy képkeret vagy más tárgy mellé és forgassa addig a tárgyat, amíg a képernyő színe zöldre vált.
  Az asztal vízszintezéséhez egyszerűen helyezd az iPhone-t az asztalra.
  Lejtésszög bemérése: tartsd az iPhone-t a bemérni kívánt felület mellé, majd koppints a képernyőre a lejtésszög megállapításához.

  ihone.skydocu.com

  ihone.skydocu.com

 9. Üzenetek érkezési időpontjának csekkolása
  Folyamatos üzenetváltásban vagy valakivel és szeretnéd visszanézni, egy adott üzenetet mikor kaptál, vagy küldtél el? Csak húzd balra az üzenetet és ott a pontos óra és perc:
  uzenetek-erkezesi-idopontja
 10. Az iPhone adott esetben életet menthet
  Az Egészség app Orvosi azonosítóban olyan fontos, életmentő orvosi információkat tárolhatunk, amelyekre vészhelyzetben nagy szükség lehet, mint például vércsoport, bármilyen allergia, gyógyszerérzékenység, egyéb betegség, vagy a vészhelyzetben értesítendők neve. Ezek az adatok az iPhone feloldása nélkül is megtekinthetőek.
  iphone-orvosi-adatok
  Orvosi azonosító létrehozása:
  Nyisd meg az Egészség alkalmazást és koppints az Orvosi azonosító > Szerkesztés elemre.
  Add meg a vészhelyzetben értesítendő személyeket és a további adatokat, például a születési dátumot, a magasságod és a vércsoportod. Kapcsold be a Megjelenítés zárolásnál funkciót, ha azt szeretnéd, hogy Orvosi azonosítód elérhető legyen a zárolási képernyőn is.
  Amikor elkészültél, kopp a Kész-re.orvosi-azonosito-ios-10
 11. Milyen repülők szállnak éppen feletted?
  Siri erre is tudja a választ, persze magyarul egyelőre még nem tud. A „What flights are overhad”, azaz milyen repülőgépek vannak felettünk kérdésre előáll egy részletes listával, ahol mutatja a légitársaság nevét, a repülőgép számát, a repülési magasságot és pozíciót is.
  siri-repulo
 12. Lassú a Wi-Fi? Egyszerű beállítással átvált mobilhálózatra.
  A Beállítások > Mobiltelefon > képernyő alján Wi-Fi-asszisztens bekapcsolásával a telefonod rossz Wi-Fi kapcsolat esetén automatikus átvált mobilinternetre.wi-fi-asszisztens
 13. Low Power (alacsony töltöttségű mód) és Night Shift mód használata egyszerre
  Már erre is van lehetőség, először kapcsold be az alacsony töltöttségű módot, majd add ki Sirinek (persze magyarul továbbra sem tud), hogy kapcsolja be a Night Shift-et.
 14. Hard reset
  Ismerjük, használjuk, de sokan még mindig nem tudják, pontosan mit is jelent: Azoknak: a Home- és a Power-gomb egyszerre, hosszan, kb. 10 másodpercig tartó lenyomása az almalogó felvillanásáig. Ezzel újraindítjuk a készüléket, mellyel bizonyos szoftverproblémákra kínálhatunk megoldást.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük