PlayStation játékok érkeznek iOS és Android platformokra

playstation-sony

A Sony megörvendezteti az iOS, valamint Android felhasználókat és 2018. márciusáig több PlayStation-játékot is kiad a platformokra, a hírek szerint öt vagy hatra számíthatunk. A hírt már hivatalosan is megerősítették – számol be a The Wall Street Journal. A játékok listáját még homály fedi, de jól értesültek tudni vélik, hogy a listán ott lesznek a Hot Shots Golf, a The Last Guardian, valamint az I.Q.: Intelligent Qube is.

Hot Shots Holf

Hot Shots Golf

Nem véletlen, hogy a Sony nyit a mobilos játékok piacára, hiszen a konzolok ideje leágazóban, mindenki inkább tableten vagy okostelefonon játszik. Ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy a Nintendo is kiad játékokat a már említett platformokra és a Pokémon Go sikere is irigylésre méltó. A PlayStation egyébként korábban is próbálkozott játékokkal mobil eszközökre, de akkor nem ért el kiemelkedő eredményeket. A sikert a Sony idén áprilisban alapított leányvállalatától, a ForwardWorks-től várja, amely cég új lendületet hozhat a mobilos játékok piacára.

Nagy valószínűség szerint az európai és amerikai elérésre sem kell sokáig várni, de hogy egyáltalán Japánba mikor érkezik az első játék, még egyelőre azt sem tudni.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.