Levegőbe, a fejünk felé telepített raktárakról álmodik az Amazon

TechRadar

Az Amazon még csak most számolt be az első sikeres drón általi csomagkézbesítésről, máris többet akarnak. A hírek szerint ugyanis benyújtottak egy új drónos csomagszállítással kapcsolatos szabadalmi kérelmet.

A “lebegő teljesítési központok” elnevezésű projekt lényege, hogy az Amazon égi raktárakat telepítene a fejünk fölé mintegy 14 ezer méter magasságban, ahonnan csomagszállító drónjaik felvennék a csomagokat és oda is vinnék a kiszállításra váróakat.

Amazon égi raktár szabadalmi terv
Twitter/Zoe Leavitt

A futurisztikus égi raktárak vezérléséhez Jeff Bezos és csapatának egy komplex szoftverre lenne szüksége, ezzel nyomon követhetnék az összes raktár és drón állapotát, valamint információkat tudnának megosztani az időjárási viszonyokat és az útvonalakat illetően.

A jelentés szerint a raktárak olyan területeken lennének, ahol nagy kereslet várható, tehát nagyobb városok környékén vagy nagyszabású sportesemények közelében, ahol ételek és ajándéktárgyakat is szállítanának.
Természetesen ne feledjük, hogy a szabadalmak többsége amolyan álom marad csak, senki ne vegye készpénznek, hogy a feje felett hamarosan nagy Amazon “Zeppelinek” foglalnak helyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük