Ezentúl ezzel a fizikai kulccsal nyithatod meg Facebook fiókod

Yubico Fido U2F biztonsági kulcs
Amazon

Csütörtökön roppant érdekes bejelentést tett a Facebook feje: ezentúl a Facebook fiókunkhoz való hozzáférést akár fizikai kulccsal is hitelesíthetjük.

A kulccsal megspóroljuk a jelszó bepötyögését, ugyanis a token szolgál a felhasználó azonosítására, ezzel minden eddiginél biztonságosabbá és gyorsabbá válik a bejelentkezés. A külső gyártóktól származó kulcsok támogatják a FIDO Allience által üzemeltetett nyílt Universal 2nd Factor (U2F) szabványt, így nem csak a Facebook-ba, hanem egyéb, ezt támogató szolgáltatásokba – pl. Google, Dropbox – történő bejelentkezésre is használható.

Facebook

Az erre a célra készített USB-kulcsok regisztrációt követően már használhatók is, azonban egyelőre csak bizonyos böngészőkkel és mobileszközökkel működik, jelenleg a Google Chrome vagy az Opera legújabb változataival kompatibilis.

A mobilos Facebook app jelenleg nem támogatja ezt a típusú bejelentkezést, de a vállalat közleménye szerint ha a felhasználó rendelkezik a Chrome legújabb változatát futtató NFC-képes Android eszközzel, amin a Google Authenticator telepítve van, akkor egy NFC képes kulcs használatával a mobil website-ra való belépés is lehetséges.

 

1 comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük