Titkos és egyszerű kódok az iPhone rejtett beállításainak előcsalogatására

Chatelaine

Léteznek olyan titkos USSD kódok, amellyel könnyedén előcsalogathatsz egyes iPhone beállításokat. A kódok bepötyögéséhez a Telefon alkalmazás Gombok opciójára lesz szükséged, ahol beírhatod a szükséges számokat és karaktereket, majd a Hívás gombbal aktiválhatod azokat.

Milyen kódok vannak? Mutatjuk:

 • *3001#12345#*
  Ezzel a kóddal az úgynevezett Field Test módba tudunk belépni. A Field Test módban a hálózat különböző technikai jellemzőit tudjuk megnézni, valamint a pöttyök helyett számokban azt, hogy milyen erős a térerőnk. Bal oldalon fenn a térerőcsíkok helyett olvashatjuk a számszerű értéket, amely mínusz előjellel található, a nullához közeledve jobb a térerő. Amint kilépünk ebből a módból, azonnal visszavált a készülék a pöttyözős megoldásra.

  Azonban van lehetőség mindig a számozást látni, ehhez a következőket kell tenni:
  Újra írd be a fenti kódot és nyomj a hívás gombra. Amint elindul a Field Test alkalmazás, nyomd hosszan a be/kikapcsoló gombot, amíg a “kikapcsolás” csúszka meg nem jelenik. Ekkor nyomjuk hosszan a Home gombot, míg vissza nem tér a készülék a kezdőképernyőre, ahol már a hálózat erejének számértékét látjuk.
  Az eredeti állapotra is vissza tudod természetesen állítani a készüléket, ehhez csak indítsd el az appot a kóddal, majd egyszerűen lépj ki belőle a home gomb lenyomásával.
 • *#06#Ezzel le tudod kérdezni a készüléked IMEI számát. Amint bepötyögted a kódot, nem kell a hívás gombot megnyomni, mert azonnal megjelenik a telefon egyedi azonosítója.
 • *#5005*7672#Ezzel az üzenetküldő központ számát tudod lecsekkolni.

  Az üzeneteket ugyanis mindig először elküldik egy központi számra és azon keresztül továbbítják. Ezt a telefonszámot tudod megnézni a kód beütésével és a tárcsázás megnyomásával.
 • #31#Hívószám elrejtése
  Ha csak a #31# kódot tárcsázod, a számod ezután egyik hívás indításnál sem fogja kijelezni a hívott fél készüléke. Ha vissza akarod kapcsolni a számod kijelzését, a *31# kódot használd.
  Ha csak egy-egy bizonyos hívás erejéig tiltanád le, akkor a #31# kód után írd be a hívott telefonszámot.
 • *3370#Az  EFR (Enhanced Full Rate) engedélyezése vagy letiltása
  Az EFR bekapcsolásával javul a készülék hangminősége, ugyanakkor ez a funkció jobban igénybe veszi az akksit és valamennyivel gyorsabban merül le a telefonod.
 • *#21#Hívásátirányítás állapotának ellenőrzése “Minden hívásra”

  Ezzel a kóddal meg tudod nézni, milyen “Minden hívásra” érvényes hívásátirányítási beállításokat tartalmaz a készüléked.
 • *#62#Hívásátirányítás állapotának ellenőrzése “Ha nem elérhető”
 • *#67#Hívásátirányítás állapotának ellenőrzése “Ha elfoglalt”

 • *#61#Hívásátirányítás állapotának ellenőrzése “Ha nem fogadott”

 • *#33#Hívástiltás ellenőrzése “Összes kimenő” hívásra

 • *#43#Hívásvárakoztatás állapotának ellenőrzése


  Le tudod ellenőrizni, mely hívásokra aktív/inaktív a hívásvárakoztatás.

 • *43#Hívásvárakoztatás bekapcsolása
  A kóddal egy mozdulattal be tudjuk kapcsolni a hívásvárakoztatást.
 • *43#Hívásvárakoztatás kikapcsolása
  A kóddal azonnal ki tudod kapcsolni a hívásvárakoztatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük