A váratlanul kikapcsoló iPhone-okra az iOS 10.2.1 hozott megoldást!

Appleinsider

Az elmúlt időszakban sokat lehetett hallani a váratlanul leálló iPhone 6 és 6s készülékekről. Még tavaly decemberben az Apple a hiba okát is bejelentette, az érintett, bizonyos szériaszámú készülékek aksijait pedig díjmentesen cserélték. Az Apple az iPhone 6s modellek esetében az akkumulátor hibájáról beszélt, ám a leállásokat már az újabb modelleknél is tapasztalták, ezt azonban már nem tudták hardveres hibaként diagnosztizálni, hiszen itt bizony szoftveres problémák akadtak.

Utóbbira a megoldást az iOS 10.2.1 hozta meg, igaz, januári megjelenésekor a verzió eme funkcióját nem hangsúlyozta túl az Apple. Ez mondjuk érthető is, mert ha a frissítés mégsem hozza el a kívánt hatást, elég kellemetlen lett volna a vállalat számára.

Azonban a frissítés a leállások kezelése terén sikereket ért el, az iPhone 6s készülékek esetében 80%, az iPhone 6 modellekében 70%-kal csökkentek a hibás működések. A frissítéssel ráadásul elérték azt is, hogy a probléma jelentkezésének esetében elegendő egy sima újraindítás is, nem kell feltétlen töltőre dugni a készüléket.

Tehát érdemes frissíteni, aki még esetleg nem tette meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük