Nyerj akár 2 gigát iPhone-odon ezzel a tárhely felszabadítós trükkel!

A legidegesítőbb figyelmeztetések egyike, jöhet a biztonsági mentés és elkezdhetjük törölgetni a nem szükséges üzeneteket, fotókat, alkalmazásokat. De ha erre nincs időnk, vagy kedvünk, akkor jöhetnek a közkedvelt tárhely felszabadítós tippek, amelyeket előszeretettel alkalmazunk és örülünk annak a plusz helynek, amit adnak. Még a hónapokkal ezelőtt bemutatott film “letöltős” trükk a mai napig népszerű és folyamatosan érkeznek a sikeres tárhely felszabadításról jelzések, úgyhogy a mostani tippnek is biztosan örülni fogtok.

Az Apple Pie által bemutatott tippel akár 2-3 GB tárhelyet is lehet nyerni. Ahogyan a videó készítője, Joe is felhívja a figyelmet, érdemes gyorsan letölteni az alkalmazást és végigcsinálni a lépéseket, mert ahogy az Apple rájön az alkalmazás rejtett képességére (cache eltávolítás), úgy valószínűleg el is távolítja az App Store-ból.

  1. Ehhez le kell tölteni első lépésként a Battery Doctor nevű appot App Store-ból. Az app ingyenes.
  2. Nyisd meg az alkalmazást és a képernyőt jobbra húzva nyomjatok az OK gombra.
  3. A Status (első) fülön állva kezdjétek el az üres részt olyan gyorsan nyomkodni, ahogy csak tudjátok.

    Ha semmi nem történik, zárjátok be az alkalmazást, majd indítsátok el újra és addig ismételjétek ezt, amíg meg nem kapjátok ezt a képet:

    Itt látható többek között, hogy mennyi memóriát használ és az is, hogy mennyi hely van a készülékeden.
  4. Alul a menü sávban megjelent egy Junk (szemét) lehetőség, erre kopp és nyomj a Clean up cache, majd a Clean opcióra. Ekkor elkezd dolgozni a telefonod és törli a már említett cachet. Időközben meg fog jelenni egy újabb figyelmeztetés, hogy majdnem megtelt a memória, ekkor megint leokézod és dolgozik tovább a készülék, míg meg nem jelenik a jelenlegi szabad tárhelykapacitásotok.

    Ennyi volt (bal) és ennyi lett (jobb) kétszer egymás után elindítva

A folyamatot az Apple Pie videóján meg is nézhetitek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.