Ez a három Android O funkció jó lenne iOS 11-ben is

A Google elérhetővé tette új szoftverének első előzetes kiadását. Az Android O számos új funkciót ígér, többek között

 

  • a háttérben futó appok korlátozása az üzemidő növelése érdekében
  • értesítések továbbfejlesztése (értesítési csatornák)
  • automatikus kitöltés API: a szövegmezők (pl. címek, jelszavak) automatikus kitöltésére különböző alkalmazások érkezhetnek
  • kép a képben (például üzenetet írhatsz és mellette kis ablakban mehet egy videó)
  • adaptív ikonok, változhat az ikonok alakja

Igaz, hogy “az iOS a világ legfejlettebb operációs rendszere” és az Android sok mindenben kullog az Apple után, de a Cult Of Mac szerint az Android O újdonságai közül hármat igencsak átvehetne az Apple.

Ezeket szívesen látnák a nyáron bemutatkozó iOS 11-ben:

Kép a képben

 

A PIP (Picture in picture) mód az ablakos alkalmazásfuttatás egy speciális formája.
Végre nem kell megszakítanunk egy videó lejátszását, ha közben másik alkalmazást is szeretnénk megnyitni. A funkció az androidosoknak az Android TV-ből, az iOS felhasználóknak az iPad-en debütált Multitasking opcióból lehet ismerős. A funkció használatával a videó egy kis ablakban megy tovább, míg például mi egy üzenetre válaszolunk.

Multitasking iPad
Apple

 

Értesítések “szundiztatása”

 

Rengetegszer esünk bele abba, hogy kapunk egy fontos értesítést, amit azonnal nem tudunk kezelni, később pedig nagy eséllyel elfelejtjük. A “szundi” opcióval azonban rányomhatunk 15, 30 vagy 60 perces halasztást, ilyenkor az értesítés eltűnik, majd a beállított idő elteltével újra felbukkan.

 

Értesítési csatornák

 

Ez tulajdonképpen egy csoportosítás, amellyel együtt tudjuk kezelni a hasonló értesítéseket. Egy alkalmazás többféle értesítést küldhet, és több alkalmazásnak lehetnek hasonló témájú értesítései, utóbbiak egy csatornába tartoznak.

Azt már megszokhattuk, hogy a Google mindig valamelyik népszerű édesség nevét adja új szoftvereinek, az O végleges kiadásának elnevezése valószínűleg Android 8.0 Oreo lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..