Csúszik az iPhone 8 bemutatása és ezzel együtt piacra kerülése?

iPhone 8 koncepció
Fotó: 9to5Mac

Annyira jót akar az Apple az iPhone 8-ból kihozni, ám nem indulhat zökkenőmentesen a 10. évfordulós modell karrierje, előfordulhat ugyanis a bemutatás csúszása is.

Az eddig megszokottak szerint lelkesen és izgatottan várjuk a szeptember, amikor az Apple egy nagyszabású keynote keretein belül lerántja a leplet az eddigi pletykák szerint három új készülékéről is: a hagyományos LCD kijelzős 4,7 és 5,5 hüvelykes, valamint egy teljesen új 5,8 colos OLED kijelzős modellről. Ezt az idilli képet azonban megzavarhatják bizonyos hibák.

A múlt heti információink szerint az Apple 2 éves szerződést kötött a Samsung Display vállalatával az OLED kijelzők egyedüli, óriási darabszámú legyártására. A belsős infók szerint az Apple az idén 70-92 millió kis méretű OLED panelt gyártásával bízta meg a vállalatot, hogy biztosan ki tudják elégíteni az előrejelzések szerinti hatalmas keresletet.

A legfrissebb piaci információk szerint azonban gyártási nehézségek miatt mégis kénytelenek a cupertinóiak a szeptemberi bemutatót elhalasztani október-november környékére. A DigiTimes forrásai szerint a későbbi bemutatást a hajlított OLED-kijelző laminálásával és egy új 3d érzékelőrendszer beépítésével kapcsolatos technikai akadályok okozhatják.

iPhone 8 koncepció
9to5Mac

Mivel ez pénzügyi szempontból az éves eredmények tekintetében nem túl szerencsés, az Apple szeptemberben bemutatja az iPhone 7s és 7s Plus készülékeket, az iPhone 8-ra pedig állítólag már ekkor le lehet adni az előrendelési igényeket. A régóta az Apple elemzőjeként ismert Brian White szerint azonban nem kell október-novemberig várni, a másik két modell szeptemberi bemutatását követő “néhány hét múlva” elérhető lesz az iPhone 8 is, tehát karácsonyra már biztosan mindenki meglepheti vele magát vagy szeretteit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük