300 dollárból építette meg saját iPhone 6s mobilját!

Fotó: GadgetSay

Minden Kínából származik, ami nem, az hamisítvány – tartja egy mostanában igen népszerű mondás. Nem véletlen, hiszen Kínában mindent (is) meg lehet venni.
Scotty Allen szoftvermérnök ezt úgy bizonyította be, hogy kínai utcai árusoktól vett alkatrészekből megépítette saját iPhone 6s készülékét. A csupán 300 dollárba kerülő mobilt kissé fel is újította, mindezt pedig alig fél órás videójában dokumentálta is.

A legnagyobb kihívást az alaplap jelentette, amelynek sok különálló chipjét elég macera lett volna összerakni, így emberünk vett egy használt alaplapot, amire ráadásul garanciát is vállaltak.

Gyűjtögető útja során kiderült, hogy azoknál az utcai árusoknál, akik standja felett kézzel rajzolt Apple és Samsung logók vannak eredeti gyári alkatrészek találhatók meg. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Allen saját bevallása szerint a kész, 300 dolláros modellt számos kísérletezés előzte meg, mely során igen tetemes összeget, nagyjából 1000 dollárt költött. Ha figyelembe vesszük az összes elköltött pénzt és a nem kevés munkaórát, beismerhetjük, hogy jóval többe került ez a készülék, mint bolti társai, de ki mondhatja el magáról, hogy épített egy iPhone-t?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük