Ha nem tudják beépíteni a kijelző alá, teljesen megszünteti az Apple a Touch ID-t?

Ez is felmerült, mikor Andy Hargreaves, a Pacific Crest Securities elemzője latolgatta az iPhone 8 Touch ID-vel kapcsolatos lehetőségeit. Ugyebár már az iPhone 7-ben is teljes integrációt vártunk, a nyomógomb hatás azonban megmaradt, így biztosra vettük, hogy az iPhone 8-ban már teljesen beépítésre kerül a gomb.

Hargreaves szerint azonban a gyártási folyamatokban ezen a területen elakadás mutatkozott, így azt is valószínűnek tartja az elemző, hogy csúszik az iPhone 8 szállítása, ahogyan azt korábban a DigiTimes forrásai is megemlítették. Utóbbiak szerint a későbbi bemutatást a hajlított OLED-kijelző laminálásával és egy új 3D érzékelőrendszer beépítésével kapcsolatos technikai akadályok okozhatják.

iPhone 8 OLED koncepció
iMore

Nem Hargreaves az első, aki a Touch ID végleges megszüntetéséről beszél, de a lépés nem tűnik valószínűnek, hiszen többek között az Apple Pay funkció középpontjában is ez az elem áll. Bár egyesek pedzegették, hogy a Touch ID-t a 3D-s arc- vagy íriszfelismerés kiváltja, de a technológia még annyira gyerekcipőben jár, hogy egyelőre inkább kiegészíti, mint helyettesítik az ujjlenyomat érzékelőt. Volt szó a Touch ID hátlapra kerüléséről is, de ezt élből elutasítja mindenki, hiszen nem igen praktikus, hogy az esztétikumot ne is említsük…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.