Az Apple minden nap 1,8 liter verejtékbe mártja készülékeit

Fotó: Arielle Duhaime-Ross

Érdekes dolgot tudhattunk meg, mikor a a Voice újságírója, Arielle Duhaime-Ross cikke által kiderült, milyen különleges tesztelési technikákat alkalmaz nap mint nap az Apple. Az egyik legmegdöbbentőbb, hogy minden nap fél gallon, azaz nagyjából 1,8 liter mesterségesen előállított, szintetikus verejtékben áztatják készülékeiket, modellezve a mindennapi használatot.

Az elképesztő technológiáról Duhaime-Ross az Apple környezetvédelmi erőfeszítéseit feltáró cikkének egy részeként szerzett tudomást. A cikk megírása során olyan folyamatokba kaphatott bepillantást, amelyekről eddig senki nem tudott. Duhaime-Ross számára bemutatták, hogyan kerülnek az Apple Watch és az AirPods-ok szintetikus emberi verejtékkel töltött tartályokba annak érdekében, hogy a felhasználók majd hosszú időn át, biztonsággal viseljék a termékeiket.

Fotó: Apple

Ezután már biztosak lehetünk benne, hogy nem csak a vízállóság, de a verejtékállóság, mint kiemelt tulajdonság mögött is komoly tesztek állnak.

Az izzadság tesztek egyébként kimondottan elterjedtek az ékszerek, a ruházat és a kozmetikumok készítésének esetében is, de még a hitelkártya-társaságok is előszeretettel alkalmazzák termékeik időtállóságának (színmegtartás, korrózió elkerülése) meghosszabbítása érdekében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.