Az iPhone 8 után oldja meg az Apple a Lighning – jack adapter kérdést

A Barclays elemzője, Blayne Curtis szerint az idei három új iPhone modellek mindegyike 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóhoz készült Lightning-adapterrel érkezik, az iPhone életében utoljára.

“Úgy gondoljuk, ebben az évben még maradni fog, de egy bizonyos ponton, feltehetőleg a 2018-as modell érkezésével távozni fog…” – mondta Curtis.

Az Apple az iPhone 7 és 7 Plus modellekkel hagyta el a hagyományos 3,5mm-es jack fejhallgató csatlakozót, a sokak által vitatott lépésen a Lightning porthoz és a 3,5 mm-es jack csatlakozóhoz mellékelt adapterrel igyekeztek szépíteni, ezt a megoldást választotta a legtöbb felhasználó. Ezután érkezett prémium megoldásuk vezeték nélküli fülhallgató, az AirPods személyében, de borsos 59 990 Ft-os ára miatt egyelőre nem túl népszerű.

Apple

Az iPhone 8 kapcsán felmerült már, hogy újra Lightning csatlakozós töltőt kap annyi frissítéssel, hogy USB-A helyett USB-C véggel érkezik, ez egyelőre azonban még kérdéses.

Curtis szerint az Apple valamikor a 2018-as évben fog változtatni az ingyenes adapter helyzeten, de hogy milyen formában, nem részletezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.