Az App Store árakat végre forintosítják!

A fejlesztők után tegnap már a felhasználók is megkapták azt az értesítőt, melyben közli az Apple: az App Store, az iTunes Store, az iBooks Store, az Apple Music és iCloud-tárhely devizaneme a jelenleg használt euróról itthon forintra vált. A devizamódosítást követően az előfizetések és az előrendelések is már magyar forintban kerülnek kiszámlázásra.

A hivatalos kiértesítő szöveg így szól:

“Üdvözöljük!
Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi App Store-ban, iTunes Store-ban, iBooks Store-ban, Apple Musicon és iCloud-tárhelyen jelenleg alkalmazott euró deviza hamarosan forintra változik.
A devizamódosítást követően az előrendelések és az előfizetések magyar forintban kerülnek kiszámlázásra, és a meglévő iTunes-ajándékegyenlegek is az új helyi devizában jelennek meg.
Kérjük, hogy az első adandó alkalommal váltsa be ajándékegyenlegeit. A devizaátváltás során problémákat tapasztalhat az áruházi kredit megtekintése, felhasználása vagy beváltása terén.
További információért vegye fel a kapcsolatot az Apple Támogatással.
Üdvözlettel:
Apple”

Az 1 euró körüli (0,99-1,09) alkalmazások 349 Ft-ba fognak kerülni, a fejlesztők legolcsóbban 99 Ft-ra tudják majd beárazni alkalmazásaikat, vagy az alkalmazáson belüli fizetést.

Forrás: Apple

Mivel a már meglévő iTunes-ajándékegyenlegünket is forintosítják, az Apple javaslata szerint minél előbb váltsuk be az egyenleget. Ezt ezen a linken keresztül megtehetitek.

A változás a következő 7-10 napon belül lép érvénybe.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük