Mindhárom 2017-es iPhone modell mellé külön lesz megvásárolható a vezeték nélküli töltéshez szükséges tartozék

iPhone 8 koncepció/Martin Hajek

Még február elején közölte Ming-Chi Kuo azon örvendetes meggyőződését, mely szerint nem csak az idén érkező 10. évfordulós OLED modell, hanem a másik kettő “s” változat is megkapja a vezeték nélküli töltést. Kuo elárulta, hogy az Apple-nek komoly megelőző munkálatokat kell végrehajtania annak érdekében, hogy az új funkció okozta túlmelegedés ne juttassa Galaxy Note 7 sorsra az új almás mobilokat.

Ám nem sokkal ezután arról kaptunk híreket, hogy nem valószínű, hogy a vezeték nélküli töltés technológia nem lesz kész az új iPhone-ok őszi debütálására. Ezt Harlan Sur, a J. P. Morgan elemzője mondta még február végén. Sur akkor úgy vélte, hogy a Apple a Samsung Galaxy Note 7 fiaskó miatti aggodalmaik végett nem kapkodja el a funkció kiépítését.

iPhone 8 prototípus

A KGI Securities ismert elemzője a napokban azonban ismét jelentkezett a vezeték nélküli töltéssel kapcsolatos hírekkel és elárulta, hogy szerinte az idén ősszel megjelenő mindhárom iPhone modell rendelkezni fog a vezetés nélküli töltés technológiájával, azonban a hozzá szükséges eszköz nem a doboz alaptartozékaként, hanem külön megvásárolható opcióként jelenik meg.

Kuo továbbá azt is említette, hogy a korábban híresztelt 10 wattos helyett az iPhone 8 5 wattos USB hálózati adaptert kap. Végül a RAM-mal kapcsolatban is előrejelzésekkel szolgált, szerinte a 4,7 hüvelykes iPhone 7s 2 GB, míg az 5,8 colos OLED iPhone 8 és az 5,5 hüvelykes iPhone 7s 3 GB RAM-ot tartalmaznak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük