Az iOS 11 végre figyelembe veszi az 5Ghz-es sávot is a WiFire való csatlakozáskor

Fotó: TekRevue

Az iOS 11 számtalan újdonságát bemutattuk már, de még mindig vannak fel nem fedezett területek. Ilyen, hogy az Apple idén ősszel megjelenő legújabb szoftvere végre az 5 Ghz-es sávot prioritásként kezeli a WiFire való automatikus csatlakozáskor.

Ugyebár a WiFi eszközök többsége 2,4 és 5 Ghz-es tartományt is használnak, ám az iOS termékek eddig a 2,4 Ghz-es spektrumot vették figyelembe és ehhez csatlakoztak automatikusan.
Az újítás örvendetes, hiszen az 5 GHz-es tartományban korszerű eszközökkel nagyobb átviteli sebességet is el tudunk érni, mivel a 2,4 Ghz-es társa viszonylag szűk és telített. Ugyanakkor persze azt sem árt tudni, hogy a 2,4 GHz-es jel nagyobb hatókörben működik, de az 5 Ghz-es szórás is képes lefedni egy átlagos méretű házat.

Ezzel megvalósul az Apple azon célja is, hogy az iOS 11-el növelje a mobileszközökön a vezeték nélküli kapcsolat stabilitását és megbízhatóságát.

1 comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..