Emlékeztetőül: ezeket ne feledd, mielőtt eladod iPhone-od!

iPhone 8 OLED koncepció
Fotó: iMore

Alapműveletnek számítanak, mégis rengetegen belefutnak abba a hibába, hogy eladott készülékén még ott van az Apple ID-je, vagy fotókkal, üzenetekkel, egyéb személyes adatokkal adott tovább rajta. Nem egy ismerősöm kapadozott az eladott iPhoneja után, vagy hívogatta az eladót az Apple ID törlése miatt.
Szóval mégsem annyira alap, ezért felsoroljuk, milyen lépésekkel töröld iPhoneod tartalmát, mielőtt eladod.

1. A PÁROSÍTOTT APPLE WATCH LEKAPCSOLÁSA

Ehhez nyisd meg az Apple Watch alkalmazást az iPhoneodon, a Saját óra lapon kopp a képernyő tetején lévő órára. Amelyik órát le akarod kapcsolni a készülékedről, az amellett lévő i ikonra nyomva válaszd „Az Apple Watch párosításának törl.” opciót.

 

2. BIZTONSÁGI MENTÉS KÉSZÍTÉSE

Még mindig rengetegen feledkeznek meg róla, pedig ez egy tényleg kötelező lépés minden iOS felhasználó számára és nem csak akkor, ha el akarod adni a készüléked, időnként érdemes menteni a telefonod tartalmát. Ha tutira akarsz menni, ne csak iTunes segítségével a gépedre, hanem iCloudon keresztül a felhőbe is ments le az eszközöd tartalmát.

3. KAPCSOLD KI AZ iPHONE KERESÉSE FUNKCIÓT

Ha bekapcsoltad ezt a lehetőséget, mindenképpen ki kell kapcsolnod, ezt a Beállítások > saját név (Apple ID) > iPhone keresése menüben tudod megtenni.

4. JELENTKEZZ KI AZ iTUNES, AZ iCLOUD ÉS APP STORE ÁRUHÁZBÓL

Ehhez a Beállításokban a nevedre koppintva alul válaszd a Kijelentkezés lehetőséget.

 

5. TÖRÖLJ MINDEN TARTALMAT

 

Ha megvagyunk a biztonsági mentéssel, bátran törölhetünk minden adatot és beállítást a készülékünkön, ezzel egy alap szintre hozhatjuk azt.
A Beállítások > Általános > Visszaállítás menüben válaszd az Összes tartalom, beállítás törlése lehetőséget.

Az ekkor felugró figyelmeztető ablakban (amennyiben tényleg biztosak vagyunk abban, hogy csináltunk mentést és ezt akarjuk) nyomjunk az iPhone törlése lehetőségre. Ha az iPhone keresése funkció aktív, a törléshez az Apple ID-nk és jelszavunk is szükséges.
A folyamat néhány percig is eltarthat és kikapcsolja többek között a készüléken az iMessage, az iCloud, a Game Center és a FaceTime szolgáltatásokat is.

Ezután már gond nélkül el tudod adni vagy ajándékozni a készüléked.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.