Az Apple a kiterjesztett valósághoz olyan menő szemüveget akar, mint amilyen a Snapchat vállalatának is van?

A napokban volt szó a Snapchat mögött álló Snap vállalat szelfi szemüvegéről és a Financial Times szerint az Apple éppen ilyesmit képzelt el az AR legmegfelelőbb kiegészítőjeként.
A lap értesülései szerint az Apple több prototípuson is dolgozik, a mérnökök egy része viszont eléggé erősen húz egy beépített 3D-s kamerával felszerelt szemüveg felé. Pont, mint a Spectacles.

 

 

Az AR szemüvegek érkezésével kapcsolatos pletykák elsőként 2016-ban kaptak szárnyra az Apple háza tájáról, az akkori pletykák szerint a szemüveg az Apple Watchhoz hasonlóan vezeték nélkül csatlakozik az iPhonehoz. Hallottunk már olyat, hogy a Zeiss közreműködésével adnak ki szemüveget, de olyat is, hogy az iGlass” jellegzetes Apple dizájnnal készül el és lehetővé teszi a Hololens típusú élményt.

Egy korábbi Apple szemüveg szabadalom

A megjelenéssel kapcsolatban is ellentmondásos hírek érkeznek: egyesek szerint még idén megérkeznek a kiegészítők, míg mások szerint az Apple egyelőre a prototípusokat teszteli és 2018 előtt semmi nem lesz a dologból. Utóbbiak táborát erősíti többek között a Bloomberg is.

Az AR szemüvegekkel az Apple tökéletes élményt nyújthatnak a felhasználóknak az iOS 11-ben érkező ARKit mellé.