Kuo legfrissebb jelentése szerint az iPhone X szállítása jócskán késni fog, de arany színben is elérhető lesz hamarosan

Fotó: Apple

Az eddigi információink szerint az iPhone X október 27-től előrendelhető és november 3-tól lesz megvásárolható. Ám Ming-Chi Kuo legfrissebb jelentésével jócskán elvette a kedvét annak, aki erre a készülékre várt, ugyanis szerinte az Apple csúcskategóriás új okostelefonja a jövő évig nem fogja a teljes kereslet-kínálati egyensúlyt elérni. Hiába fog a vállalat idén várhatóan 40 millió darabot leszállítani ebből a modellből, közel sem bizonyul majd elégnek a kereslet kielégítéséhez. Szerinte az egyensúly 2018 első felére rendeződik csak.

Fotó: Apple

A naponta legyártott mennyiség jelenleg csupán 10 ezer készülék. A kevés darabszámért az OLED kijelző és az amúgy általa pozitívan emlegetett Face ID-hez szükséges előlapi kameramodul körüli gyártási nehézségeket okolja. Emiatt a korábban 50 millióra becsült idei iPhone X eladásokat 40 millióra csökkentette, ám a jövő évre előrejelzett 80 millió helyett már 90 milliót jósol.

Az iPhone X késése mellett azt is elárulta, hogy a tizedik évfordulós készülék előrendelése azért kezdődik meg ilyen későn, hogy az Apple lehetőséget adjon az érvényesülésre az iPhone 8 és 8 Plus modelleknek is. Utóbbiak a hazai szolgáltatók kínálatában (is) szeptember 29-től jelennek meg.

Végül a színek tekintetében is jósolt, szerinte ugyanis a felsorolt gyártási nehézségek miatt nem ad ki egyenlőre az Apple arany színű iPhone X-et, ám ahogy az iPhone 8 és Plus készülékekből is három féle színválaszték van (asztroszürke, ezüst és arany), úgy a jelenleg beharangozott ezüst és asztroszürke iPhone X modellek mellé minden bizonnyal érkezni fog egy arany árnyalat is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük