Így térj vissza iOS 11-ről iOS 10.3.3-ra

Fotó: iMore

Az iOS 11 frissítése után rengeteg panasz érkezett az új szoftverre, a problémák megoldását a frissítésektől reméltük. Az Apple nem sokkal ezelőtt ki is adta az iOS 11.0.1-et, amellyel kapcsolatban többen is pozitívan nyilatkoztak. Ám még így is akadnak olyanok, akiknek egyáltalán nem jön be az új szoftver és visszasírják a régit. Nekik jó hír, hogy van lehetőség downgrade-re, az Apple ugyanis még aláírja az iOS 10.3.3-at. Mivel nem tudjuk, meddig, érdemes minél előbb visszatenni, ha ezen gondolkodtok.

A visszaállítás iTunes-ból történik és fontos tudni, hogy ha visszalépünk az iOS 10.3.3 rendszerhez az iOS 11/11.0.1 rendszerről, akkor nem tudjuk visszaállítani majd azokat iCloud vagy iTunes biztonsági mentéseket, amelyeket az iOS 11 /11.0.1 alatt készítettünk. Az iOS 10.3.3 alatti biztonsági mentések valamelyikét tudjuk feltenni, vagy beállíthatjuk a készülékünket teljesen újként is.

Ha ezeket elfogadod (és tisztában vagy vele), akkor kezdjünk is bele!

 1. Először is az iTunes legfrissebb verziójával kell rendelkezned.
 2. Töltsd le a készülékednek megfelelő iOS 10.3.3 IPSW fájlt.
 3. Kapcsold ki az “iPhone keresése” funkciót a Beállítások > Apple ID-re kattintva az iCloud > iPhone keresése menüben.
 4. Csatlakoztasd a készüléked a számítógéphez és győződj meg róla, hogy az iTunes elindult. Tedd a készüléked DFU-módba. Az iPhone 7 előtti készülékek esetében egyszerre nyomd le a Be/Kikapcsoló- és a Home-gombokat és tartsd kb. 10 másodpercig, amíg el nem sötétül a képernyő és meg nem jelenik az Apple logó. Ekkor a Be/Kikapcsoló gombot engedd el, de a Home-gombot tartsd lenyomva. Ha jól csinálod, az iTunes feldob egy ablakot, hogy egy recovery módban lévő telefont talált, majd a kijelzőn megjelenik az iTunes logó és az USB csatlakozó.
  Az iPhone 7 modelleknél egyszerre nyomjuk le a Be/Kikapcsoló- és a lefele hangerő gombot szintén nagyjából 10 másodpercig, ezutá a Be/Kikapcsoló-gombot engedjük el, de a hangerőt-gombot tartsuk lenyomva.
 5. Az iTunes-ban válasszuk ki a csatlakoztatott készüléket, majd Windows alatt a SHIFT, Mac esetén az Option (ALT) gombot nyomva tartva katt a Restore lehetőségre.

  Fotó: iOS 9 Cydia

 6. Válaszd ki az előzőleg letöltött IPSW fájlt (2. pont) és hagyjuk az iTunes-t dolgozni.
 7. Ne húzd ki a készüléket a számítógépből, míg az iTunes sikeresen meg nem erősítette a helyreállítás folyamatát és a készülék újra nem indult.

 

 

5 comments

 1. Mikee80

  Visszaraktam a régi szoftot a 6S re. Tök jó , újra a régi formában hasít a teló. Viszont az óra nem tud újrapárosodni , mert kiírja hogy a telefon szoftvere elavult… Hogyan tovább? 🙂

 2. Tamás József

  Az iPhone nem állítható vissza. Ismeretlen hiba lépett fel (3194).

  Ezt tudja valaki mi lehet?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük