Több újdonsággal is frissült az egyik legnépszerűbb csevegő alkalmazás

Egyre kevesebbet telefonálunk hagyományos formában barátainkkal, családtagjainkkal, inkább chaten írunk egymásnak és azon is hívjuk a másikat. Éppen ezért olyan kiélezett a verseny, a különböző csevegőprogramok folyamatosan megújulnak és frissülnek. Hazánk egyik legnépszerűbb chat programja, a Viber és ontja magából az újdonságokat, ezek most a csoportos csevegéseket és az elküldött üzenetek mindenki készülékén történő törlését érinti.

A csoportos csevegésekben a következő újdonságok fedezhetők fel:

  • A legfontosabb bejegyzések rögzíthetővé válnak a csevegőablakban. A csak adminok által  kiemelhető üzenetek a képernyő tetején egy lila sávban jelennek meg, ezek a beszélgetés során végig láthatóak maradnak. Ezzel kiemelhetünk dátumokat, találkozó helyeket, egyéb fontosnak tartott momentumokat a beszélgetésből.
    A rögzítéshez a kiemelni kívánt üzenetre hosszan kell nyomni és a “Rögzítés” opciót választani. Addig marad fenn, amíg azt le nem cserélik, vagy el nem távolítják.

    Fotó: Viber

  • Külön válaszolási lehetőség az egyes üzenetekre. Ez nagyjából ugyanaz, mint mikor a Facebook-ban vagy Instagram-on egy bizonyos hozzászólásra válaszolunk, így a résztvevők pontosan láthatják, kinek/mihez szól egyesek válasza. Az adott üzenetre szintén hosszan nyomva előbukkanó lehetőségek közül a “Válasz” opcióra érintsünk.

    Fotó: Viber

  • Csoportos címlista, de privát üzenetváltás. Ha több olyan embernek küldenénk egyszerre üzenetet, akik nincsenek egy csoportban és nem is szeretnénk csoportos beszélgetést folytatni velük, egy címlista létrehozásával ugyanazt az üzenetet egyszerre több címzett számára is privát módon el tudjuk küldeni. Ezeket a címzettek privát küldeményként kapják meg vagy a már előző beszélgetéseink folytatásaként, vagy ha még nem chateltünk, akkor új üzenetként.
    A címlisták elnevezhetőek, bármikor hozzáadhatóak és kivehetőek kontaktok.

    Fotó: Viber

  • Üzenetek mindenki készülékén törlésének lehetősége. Ha véletlenül nem a megfelelő embernek küldtünk üzenetet, vagy meggondoltuk magunkat az üzenet tartalmát illetően, akkor van lehetőség a mindenki készülékén történő törlésre. A törölni kívánt üzenetre hosszan nyomva a “Törlés mindenkinél” opciót válasszuk. A Viber azt is biztosítja számunkra, hogy a korábban elküldött üzeneteket 2 héten belül töröljük mindenkinél. Ezzel a lehetőséggel egy a baj, hogy a Viber értesítést küld mindenkinek, ha valaki törölt egy üzenet részletet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.