A jövő évi iPad-ek TrueDepth kamerával érkeznek és támogatják a Face ID-t

Fotó: MacRumors

Ming-Chi Kuo legújabb jelentésében azt állítja, hogy a jövő évben kiadásra kerülő iPad Pro modellek már TrueDepth kamerával érkeznek és támogatják az iPhone X-ben debütáló Face ID-t is. Egyelőre azonban semmi jel nem utal arra, hogy a vállalat valóban tervezne új iPad Pro modelleket. A család legutóbb idén júniusban került frissítésre, mikor bemutatták az új 10,5 hüvelykes modellt is.

Mivel az új iOS eszközök megkapják ezt a kamerát, Kuo úgy véli, hogy több fejlesztő fog a TrueDepth kamera/arcfelismeréssel összefüggő alkalmazásokat kiadni. Ráadásul arra is számít, hogy az Apple arcfelismeréshez kapcsolódó alkalmazások promóciója ösztönzi az Androidot minél több erőforrás szentelésére hardver fronton és az arcfelismerő alkalmazások fejlesztésére.

Itt újra megemlíti a korábban jósolt 2-2,5 éves hátrányt és ismét felhívja az Andorid figyelmét a kidolgozottabb arcfelismerő technológiák kutatásának megkezdésére. Egyébként pont a napokban jelentette be a KGI Securities elemzője, hogy a Samsung jó úton halad afelé, hogy 2018 nyarára a Face ID-hez hasonló megoldást találjon a Galaxy Note 9 számára.

Fotó: MacRumors

Az iPhone X, az első TrueDepth kamerával és Face ID-vel rendelkező Apple termék november 3-án kerül a boltok polcaira, de október 27-től előrendelhető.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük