Az Apple elmagyarázta, hogyan működik a “Hey Siri” funkció! Mutatjuk!

Az Apple Machine Learning Journal a vállalat fejlesztéseit, mesterségesintelligencia-kutatásait osztja meg rövid publikációk formájában.

Legújabb bejegyzésük a Hey Siri funkcióról szól.

“A Hey Siri funkció lehetőve teszi a Siri érintés nélküli előhívását. Egy apró hangfelismerő modul folyamatosan fut és csak két szóra vár. Amikor észleli a <Hey Siri> kifejezést, parancs vagy lekérdezésk formájában kezdi elemezni az azt követő beszédet. A <Hey Siri> érzékelő Deep Neural Network-öt (DNN) használ, ezzel a beszéd alatt a hangod akusztikai mintázatát minden pillanatban valószínűség-eloszlással elemzi. Ezután egy időbeli integrációs folyamattal kiszámolja a Hey Siri találati valószínűségét, amit pontoz és ha ez a pontszám elég magas, akkor Siri felébred.”

Ha az iPhone elsőre nem ismeri fel a “Hey Siri” parancsot, akkor automatikusan érzékenyebb lesz, így nagyobb valószínűséggel ismeri fel a második parancsot. Ez az úgynevezett “második esély mechanizmus”, anélkül növeli a rendszer használhatóságát, hogy túlságosan sűrűsítené a téves riasztások számát, mivel ez a kiemelten érzékeny állapot csak rövid ideig tart.

A bemutató nagyon érdekes, érdemes lecsekkolni a Machine Learning Journal oldalon.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük