Az Apple 2020-ban adja ki AR szemüvegét

Fotó: YouTube.com/Diman4ig

Az Apple kétségkívül a kiterjesztett valóság felé nyit, a sokat emlegetett AR szemüveg pedig hamarosan érkezhet is. A Bloomberg jelentése szerint a vállalat 2020-ban dobja piacra saját okosszemüvegét. Mark Gurman értesülései szerint az Apple szemüvege nem csak saját kijelzőt, de kimondottan erre a célra fejlesztett chipet és külön operációs rendszert is fog kapni.

Talán az egyedi operációs rendszer a legérdekesebb, Gurman szerint az iOS alapjaira fog épülni. A rOS (reality operating system) becenevet kapó rendszer fejlesztéséért Geoff Stahl lesz a felelős. Stahl nem új ember az Apple-nél, a cég játékokért és grafikákért felelős szoftvermenedzsere volt korábban. A szemüvegben az eddigi információk szerint lehet érintőkijelző, Siri általi hangvezérlés és fejmozdulatokkal végezhető irányítás is.

Fotó: Appleinsider

Ugyan nem ők lesznek az elsők a sorban, hiszen a Google Glass már 7 éve a köztudatban van, azonban az Apple-t ismerve újrateremtőnek tartják majd és mindenki az “első” AR szemüvegként fogja emlegetni terméküket. A Google szemüvegének sikertelenségére nem vágyik az Apple, éppen ezért első lépésként felmérik, mire használná a többség a mindennapokban a kiegészítőt. Az adatgyűjtésre kiváló az ARKit újdonságuk, számtalan fejlesztő és felhasználó szokásait, öteleteit tudják begyűjteni és így egy igazán hasznos termékkel tudnak majd előrukkolni.

A változtatás és az időbeni csúszás jogát Gurman természetesen fenntartja, egy ilyen innováció kialakítása során ezzel természetesen számolni lehet, az iPhone X indulása sem megy zökkenőmentesen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük