Összesítő: számos újdonsággal érkezik az iOS 11.2

Fotó: Sarah Tew/CNET

Habár még csak béta tesztelés alatt van, tudjuk, hogy az Apple új operációs rendszerének frissítése, az iOS 11.2 számos újdonságot hoz majd nekünk.

Vegyük sorra:

Először is lesz Apple Pay Cash, ami minket mondjuk annyira nem hat meg, először maga az Apple Pay kellene, hogy megérkezzen hozzánk.
A Számológép végre helyreáll, az iOS 11.1 óta ugyebár ha gyors számításokat végeznél, enyhén megbolondul a rendszer, ezt a hibát az új rendszerben javítják.

Ez a hibás verzió

Ez már az iOS 11.2 javítása

Javításra kerül a Control Center Bluetooth és WiFi kapcsolója is, ugyanis jelenleg ha a Vezérlőközpontból kapcsoljuk ki a Bluetooth-t vagy a WiFi-t, akkor az nem kapcsol ki teljesen, csupán letiltásra kerül. Ha ki akarjuk kapcsolni valamelyiket, akkor a Beállításokban kell megtennünk. Az iOS 11.2-ben viszont a kikapcsolás a Control Center-ből is működni fog.
A fentiekkel kapcsolatban az ikonok színe is javításra kerül a Control Centerben, ugyanis akkor is szürke színű maradt a WiFi és a Bluetooth is, mikor csak “leválasztva” volt, ez a szürke pedig ugyanolyan, mint azokon a gombokon, amelyek teljesen le voltak tiltva. Ez mostantól elkülönül fehér és szürke színekre.


Felgyorsul a 2017-es iPhone-ok vezeték nélküli töltése és a szoftverrel a gyárilag mellékelt 5W-os adapter mellett érkezik a 7,5W-os Qi-kiegészítők támogatása is.
Új emojik nem érkeznek, de néhány korábbi, mint a kamerák, vagy a hangya átalakításon esnek át.


Érkezik az AirPlay2 támogatása. Ezentúl WiFi csatlakozás nélkül, vagy telefonálás, videó rögzítés alatt is játszhatunk le audiót, de például lehetőség lesz több külön eszközre történő egyidejű streamelésre is.
Néhány új, a 2017-es iPhone-ok számára elérhető háttérkép az iOS 11.2-vel frissített régebbi iPhone modelleken is elérhető lesz.


Az iPhone X készülékeken egyedi, három új “mozgó homok” élő háttérkép kap helyet.


Új Értesítések menüpontot kap az Apple TV a Beállításokban.


Az Üzenetek alkalmazásban új ikonokat kap a fotó megosztásakor a kamera és a fotók.

Bal oldalon az iOS 11.1.2-ben, jobb oldalon az iOS 11.2-ben lévő ikonok

A Vezérlőközpontban a Zene vezérlőablakban lévő album grafikája módosított kialakítást kap.

Bal oldalon az iOS 11.1.2-ben, jobb oldalon az iOS 11.2-ben lévő borítók

A Fotók alkalmazásban változik az Live Photo effektek betöltő animációja.

Bal oldalon az iOS 11.1.2-ben, jobb oldalon az iOS 11.2-ben lévő betöltési effekt

A fentiek ellenére sokan még mindig jobb üzemidőt és a hívószám akaratunk elleni letiltásának megszűnését várjuk a leginkább. Aki elégedetlen az iOS 11.1.2-vel, az tud downgradelni iOS 11.0.3-ra, ugyanis az Apple még aláírja ezt a verziót, az iPhone 6s felhasználók pedig végleg megszabadulhatnak az új szoftvertől, hiszen nekik a vállalat még az iOS 10.3.3-mat is aláírja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük