Gondoltátok volna, hogy a “nem is létező” kriptopénz a legnagyobb pénznemek között foglal helyet?

Fotó: Bitcoin

Kicsit még mindig misztikusan hangzik a kriptopénz, hiszen nem egy kézzel fogható fizetőeszközről van szó. Mivel sokan nem látják, vagy egyszerűen csak nem értik, nem is használják, pedig a Bitcoin jelenleg a 6. legnagyobb forgalomban lévő pénznem a világon. Olyan pénznemek között szerepel, mint az angol font, az orosz rubel, a japán jen, a dollár, az euró, vagy a Dél-koreai von.

A Nemzetközi Fizetések Bankja (Bank for International Settlements/BIS) jelentése szerint a forgalomban levő bitcoinok összértéke 180 milliárd dollár.
A Bitcoin jelenlegi értéke nagyjából 11 ezer dollár körül mozog, de az előrejelzések szerint fel fog menni 15 ezer dollárra is.
Ezek a számok természetesen lehetnek kevesebbek és többek is, mivel a forgalomban lévő bankjegyek értéke nem tükrözi a valuta tényleges értékét. Mindazonáltal a számok feltárják a Bitcoin valódi erejét a deviza-kölcsönhatások tekintetében. Meggondolandó a pénznem használata…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..