Több felhasználót is lehet majd a Face ID-hez rendelni?

Fotó: Apple

A Touch ID esetében egy készülékhez legfeljebb öt ujjlenyomat regisztrálható. Gyakran a házastársak regisztrálták is egymás készülékeihez a másik ujjlenyomatát, így bármikor hozzáférhettek egymás iPhone vagy iPad-éhez. Ezt a jól bevált módszert az iPhone X-ben érkező Face ID borította, mivel egy készülékhez csak egy arc regisztrálható, többfelhasználós arcazonosításra nincs lehetőség.

Fotó: Apple

Azokat a felhasználók, akik többfelhasználós Touch ID-t használtak, ez a hír nem érintett túl jól, sokan kíváncsiak is voltak, hogy az Apple tervezi-e a többfelhasználós arcazonosítás jövőbeni bevezetését? Egy iPhone-felhasználó még e-mailt is küldött az Apple szoftverfejlesztési igazgatója, Craig Federighi számára, amelyben erről érdeklődik.

Fotó: Reddit

Federighi válaszában leírta, hogy a Touch ID többfelhasználós módja is igazából az eredeti tervek szerint egy ember 5 ujjának regisztrálására szolgált, ezt a felhasználók csupán máshogy értelmezték. Mivel mindenkinek egy arca van, itt nincs lehetőség “másik arcunk” regisztrálására.
Bár tény, hogy a Touch ID jelen van lassan minden eszközön, a jövő a biometrikus azonosításé, így csak remélni tudjuk, hogy a többfelhasználós módot továbbra is előnyben részesítő felhasználóknak nem kell sokáig várni az új hitelesítési forma kiszélesítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..