A Facebook új szolgáltatásával a szülők felügyelhetik gyermekeik közösségi életét

Fotó: Facebook

A Facebook legújabb, Messenger Kids nevű alkalmazásával nem csak a jövő ifjú generációjának, hanem az aggódó szülőknek is kedveskedik.

Az app létrehozásával két céljuk is volt:

  • egyrészt minél előbb a gyerekek köztudatába is be akartak férkőzni, megelőzve ezzel a nagy konkurenseket,
  • másrészt a szülők ezzel teljes felügyeletet gyakorolhatnak gyermekük profilja felett.

A Messenger Kids a 13 éven aluliakat célozza meg, így az eredeti Facebook app szabályaival ellentétben erre az alkalmazásra már ez a korosztály is regisztrálhat. A korhatáros tiltást eddig sokan játszották ki, egy házon belüli közvélemény-kutatásból viszont egyértelműen kiderült, hogy a szülők aggódtak gyermekeik közösségi oldalon folytatott tevékenységei miatt és abban az esetben lennének nyugodtak, ha ellenőrzésük alatt tarthatnák csemetéik internetes életét. A Facebook ezt meg is adta nekik.
Az aplikációt a gyerek telefonjára kell letölteni és a szülő fiókjából vezérelhető. A szülők engedélyezhetik a videóbeszélgetést, a fotó- és videóküldést, a chatelést, de még az ismerősnek jelöléseket is jóváhagyhatják. Más kérdés, hogy ezt a gyerekek mennyire díjazzák?

A hazai felhasználók azonban még ne örüljenek, az app egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, kizárólag iOS platformokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..