Összehasonlították az iPhone X és a OnePlus 5T arcfelismerését

Fotó: Apple

Az iPhone X kétségkívül egyik legnagyobb újítása az arcfelismerés. A Face ID-t a bemutatás óta rengeteg támadás érte, egyesek szerint egyáltalán nem biztonságos, míg mások a többfelhasználós azonosítási lehetőséget hiányolják.

A MacRumors szerkesztősége kíváncsi volt, vajon a Face ID hogyan működik más eszközökön. Arra a megállapításra jutottak, hogy remekül teljesít és legalább olyan gyors, mint a Touch ID, ám van néhány vitathatatlan hibája. Ilyen például, hogy az arcazonosító gyakran nem működik, ha az iPhone X fekvő helyzetben van, vagy ha napszemüveget, kalapot vagy éppen sálat viselünk.

Az iPhone X arcazonosítója 3D-s feltérképezésen alapul és infravörös szenzorokat használ, ezzel ellentétben a Samsung és a nemrég bemutatott OnePlus 5T az arcfelismerésben 2D metódusokat alkalmaznak és kizárólag az előlapi kamerára támaszkodnak. Emiatt a tesztek szerint ugyan a OnePlus 5T gyorsabban azonosít, ám nem működik gyenge fényviszonyok között. Mondhatni, hogy utóbbi készülék inkább kényelmi szempontból (és a trendeknek megfelelően) vezette be az arcazonosítót, míg az Apple megoldása a magasabb fokú biztonságot is szem előtt tartotta a technológia kialakítása során.

Korábbi pletykák felvetették, hogy az összes 2018-as iPhone megkapja a Face ID-t és azt is hallani, hogy az iPad Pro következő generációjába is beépítésre kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..