Akksi cserével gyorsulhatnak a korábbi iPhone modellek

A redditen futótűzként terjedt, miszerint egy felhasználó igencsak lelassult iPhone 6s készüléke egy akkumulátor cserétől erőre kapott. Ugyebár mindenki emlékszik arra a tavalyi esetre, amikor az Apple akkumulátor csereprogramot hirdetett a minden előzmény nélkül, váratlanul leálló iPhone 6s készülékek esetében. Az elején az érintett készülékek akksijait ingyen cserélték, mivel eredetileg úgy tudták, a felhasználók csak egy kis részénél jelentkezett a probléma. Ám kiderült, sokkal több készülék érintett, ezért az Apple kiadta a problémamegoldó iOS 10.2.1 szoftverfrissítést, amely a leállások számát az iPhone 6s készülékek esetében 80, az iPhone 6 modellekében 70 százalékkal csökkentette. Azonban több felhasználó is panaszkodott, hogy készüléke észrevehetően lelassult.

Egy reddit felhasználó, TeckFire most arról számolt be, hogy iPhone 6s készüléke 20 százalékkal gyorsabb, miután a telefon akksiját kicserélte. Ezt előtte/utána Geekbench teszttel igazolta.

Fotó: iClarified

Így szárnyra kaptak olyan feltételezések, melyek szerint az Apple hibajavító iOS 10.2.1 és újabb szoftverfrissítései a maximális órajelet az akkumulátor feszültségéhez igazítják, ezzel kerülik el, hogy az akkumulátor állapotához képest a felvétel túl nagy legyen és a készülék kikapcsoljon.

A beszámoló után egyre többen tesztelték készülékeiket és hasonló felgyorsulásról számoltak be. Egy szintén reddit felhasználó által mért értékek például az akkumulátorcsere előtt 1039/1749, míg az akkumulátorcsere után 2488/4435.
Az akkumulátor cserés gyorsulás csak az A8 és A9 chipekkel ellátott modellek esetében lehetséges, mivel az A10 és az A11 processzokoknak már van egy alacsonyabb órajelen működő ötödik magja, tehát az iPhone 7 és újabb modellek esetében ezzel a “trükkel” vagy nem, vagy csak nagyon csekély mértékű változás tapasztalható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..