Az Apple nyilatkozott a régebbi készülékek lassulását illetően!

Fotó: MacRumors

Mindenhol azt halljuk, hogy a korábbi iPhone-okait a vállalat direkt lelassítja, hogy mindenki megvegye az újat. Reddit felhasználók bebizonyították és erről mi is beszámoltunk, hogy a korábbi készülékek esetében az elöregedett akkumulátorok kapacitása lecsökken, így az iOS automatikusan visszaveszi a processzor órajelét, amelynek köszönhetően a rendszer lassabbá válik.

Tavaly a vállalat a váratlanul leálló iPhone 6s készülékekhez ingyenes akkumulátor csereprogramot is kiadott, ám mivel sokkal több készülék lett érintett az ügyben, mint korábban gondolták, szoftverfrissítés képében jött a megoldás: kiadásra került az iOS 10.2.1.

Az Apple nyilatkozatában most elismerte, hogy az iOS 10.2.1 során a készülékek energiagazdálkodásának működéséhez is hozzányúltak.

“Célunk, hogy a felhasználóink számára a legjobb élményt nyújtsuk, amely magába foglalja az általános teljesítményt és az eszközök élettartamának meghosszabbítását is. A lítium-ion akkumulátorok kevésbé képesek ellátni a megnövekedett fogyasztást hideg körülmények között és ha az elem elöregedett, ami azt eredményezheti, hogy az eszköz váratlanul leáll az elektronikai alkatrészeinek megóvása érdekében.
Tavaly az iPhone 6, az iPhone 6s és az iPhone SE készülékek esetében olyan új funkcióval láttuk el az iOS-t, amely ezeket a pillanatnyi felugró teljesítményeket elsimítják abban az esetben, ha máskülönben az eszköz váratlanul leállna. Ezt kiterjesztettük az iPhone 7-re az iOS 11.2 rendszerrel is, és azt tervezzük, hogy további modelleket is támogatunk a jövőben.” – nyilatkozta az Apple.

Hiába az elismerő nyilatkozat (egyébként tagadni sem tagadták soha), két Los Angeles-i felhasználó, Stefan Bogdanovich és Dakota Speas beperelte az Apple-t azzal vádolva, hogy direkt lassítja régi iPhone készülékeit, amikor új modellek jönnek ki. Kalifornia és az egész államra kiterjedően kívánják a károsult felhasználók kártérítését kicsikarni.
Sokan azt a megoldást javasolják, hogy az Apple a későbbi hasonló pereket elkerülve nyújtson átláthatóbb tájékoztatást az akkumulátorok időtállóságával kapcsolatban. Az Apple egyébként weboldalán azt írja, hogy az iPhone akkumulátor az eredeti kapacitás 80%-át 500 teljes feltöltés és lemerítésig őrzi meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük