Az Apple bocsánatot kért a belassult iPhone-ok miatt és kártérítést ajánlott fel

Fotó: Apple

Nagy port kavart, mikor az Apple elismerte, hogy az elsősorban iPhone 6s készülékeket érintő, tavalyi iOS 10.2.1 hibajavító szoftverfrissítésben a készülékek energiagazdálkodásának működéséhez is hozzányúltak. Ez olyannyira feldühítette a felhasználókat, hogy két Los Angeles-i iPhone júzer, Stefan Bogdanovich és Dakota Speas be is perelte a vállalatot a régi iPhone készülékek szándékos lassításának vádjával.

Az Apple nyilván nem akart nagy balhét, így nyilvános levélben kért bocsánatot a felhasználóktól.

“Bocsánatot kérünk. Számos félreértés történt ezzel a kérdéssel kapcsolatban, ezért szeretnénk tisztázni és tájékoztatni szeretnénk benneteket néhány változtatásról.” – áll a közleményben.

A vállalat azt is felajánlotta, hogy 2018 január végétől decemberig világszerte, minden iPhone 6, vagy annál újabb készüléket használó számára 79 dollár helyett 29 dollárért adják az “amúgy elhasználódó alkatrésznek” számító akkumulátorokat.

Fotó: iFixit

Ám ez még mind semmi, az Apple ugyanis lehetővé teszi új szoftverein belül azt is, hogy a felhasználók figyelemmel kísérhessék az akkumulátoruk életidejét, részleteket kapva arról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük