Folyamatos nyomás alatt az Apple. Már egy szenátor is nyaggatja a vállalatot az iPhone lassítások kapcsán

Fotó: Redmond Pie

Amióta kirobbant az Apple “szándékos iPhone lassítás” botránya, egy percnyi nyugta sincs a vállalatnak. Hiába nyilatkoztak, hogy céljuk ezzel a felhasználók számára a lehető legjobb élmény nyújtása, a dühös felhasználók és a párizsi ügyészség is perelt. Utóbbi feltételezhető csalás és programozott elavulás miatt indított nyomozást az Apple ellen.

Nem elég, hogy két napon belül kettő akkumulátor is felrobbant, illetve kigyulladt szervizelés közben ráadásul még egy amerikai szenátor is elkezdte nyaggatni a vállalatot. John Thune levélben kért tájékoztatást egyenesen Tim Cooktól nem csak a botrány kapcsán, hanem az Apple vállalati politikájáról is.

John Thune szenátor
Fotó: CNBC

Számon kérte a vállalatot a felhasználók teljesítményre vonatkozó panaszai követésének módjáról, és azon felhasználók kompenzálásáról , akik még az akkumulátorok árcsökkentése előtt cseréltették ki azokat.

Az Apple válasza egyelőre nem érkezett meg. A vállalat egyébként korábban már bocsánatot kért a felhasználóktól és kompenzálásképp minden iPhone 6, vagy annál újabb készüléket használó számára 79 dollár helyett 29 dollárért cserélik az akkumulátorokat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük