Meglepően profi kamerát kap a Samsung Galaxy S9?

Fotó: GSMArena.com

Sokan várták a CES-en a Samsung idei zászlóshajójának bemutatását is, erre azonban nem került sor. A találgatások így nem szűnnek meg és folyamatosan kapjuk a híreket az Apple legnagyobb riválisának tartott vállalat új készülékéről.

Azt már tudjuk, hogy a Galaxy S9-ben várhatóan a kamera alatt kap helyet a hátlapi ujjlenyomatolvasó, tehát továbbra sem lesz kijelzőbe ágyazott szenzor.

Samsung Galaxy S9 CAD vázlat
Fotó: Weibo

A kameráról eddig azonban nem sokat tudtunk. Egy frissen kiszivárgott Galaxy S9 doboz a rajta szereplő leírásokkal azonban sok mindent elárul. Például azt, hogy a készülék hátlapi kamerája 12 megapixeles lesz.

Fotó: GSMArena.com

Ez eddig nem is érdekes, de az, hogy a rekesznyílása változtatható lehet (F2.4 avgy F1.5), már annál inkább. Ezzel a tulajdonsággal eddig mobiltelefonban nem igen lehetett találkozni.

A rekesznyílás állításával szabályozhatjuk, hogy mennyi fény kerüljön a kamera képalkotó egységébe, például erős fény esetén az F2.4, gyatra fények esetén az F1.5-öt választhatjuk ki. Ráadásul a rekesznyílás a mélységélességre is hatással van.
Ez a kamera tulajdonság egyébként a Samsung egy tavaly év végén bemutatott kinyitható mobiljában is jellemző, a Samsung W2018-ban.

Fotó: Androidcentral

A W2018-at a felső kategóriás piacra szánták és kizárólag a China Telecom kínálatában kapható. A Samsung Galaxy S9 bemutatását a februári MWC-n várjuk.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük