Örvendetes újdonsággal elérhető az iOS 11.3 beta 2

Két héttel az iOS 11.3 első bétájának kiadását követően az Apple elérhetővé tette az iOS 11.3 második bétáját. Az új iOS verzió mellett a tvOS 11.3 második bétája is kiadásra került.

Az iOS 11.3 beta 2-ben megjelent a korábban beígért új funkció: Beállítások > Akkumulátor > Akkumulátor állapota.
Az újdonság százalékban mutatja meg a felhasználók számára, mekkora kapacitással rendelkezik készülékük. A “Maximális kapacitás” a készülék akkumulátorának új korához viszonyított kapacitását jelzi. Minél alacsonyabb a kapacitás, annál kevesebb ideig használható a készülék a töltések között.


A “Csúcsteljesítmény leadása” rész már összetettebb. Az akkumulátor állapotának romlásával gyengül annak csúcsteljesítmény biztosítására való képessége. Az opció alatt a következő üzenetek jelenhetnek meg:

 • Normál teljesítmény: Ha az akkumulátor állapota lehetőséget ad normál csúcsteljesítményre, és a rendszer nem alkalmazza a teljesítményfelügyeleti funkciókat, a következő üzenet látható:
  “Az akkumulátora jelenleg támogatja a normál csúcsteljesítményt.”

 • Teljesítményfelügyelet alkalmazása: Ha a rendszer alkalmazza a teljesítményfelügyeleti funkciókat, a következő üzenet látható:
  “Ez az iPhone váratlanul leállt, mert az akkumulátor nem volt képes elegendő csúcsteljesítményt nyújtani. A teljesítménykezelés gondoskodni fog róla, hogy ez ne forduljon elő többször. Letiltás…”

  Vegye figyelembe, hogy ha letiltja a teljesítményfelügyeletet, nem fogja tudni visszakapcsolni. Automatikusan fog bekapcsolódni, ha a készülék váratlanul leáll. Ez esetben is rendelkezésre fog állni a letiltási lehetőség.
 • Az akkumulátor állapota ismeretlen: Ha az iOS nem tudja megállapítani a készülék akkumulátorának állapotát, a következő üzenet látható:
  “Ez az iPhone nem tudja felmérni az akkumulátor állapotát. Szervizeltesse az akkumulátort egy hivatalos Apple-márkaszervizzel. További infók a szervizelési lehetőségekről…”

  Az akkumulátor nem megfelelő beszerelése vagy egy ismeretlen akkumulátor-alkatrész okozhatja a problémát.
 • Teljesítményfelügyelet kikapcsolva: Ha letiltja az alkalmazott teljesítményfelügyeleti funkciót, a következő üzenet jelenik meg:
  “Ez az iPhone váratlanul leállt, mert az akkumulátor nem volt képes elegendő csúcsteljesítményt nyújtani. Ön kézzel letiltotta a teljesítménykezelés védelmét.”

  Ha a készülék ismét leáll váratlanul, akkor a rendszer újra aktiválja a teljesítményfelügyeleti funkciókat. Ez esetben is rendelkezésre fog állni a letiltási lehetőség.
 • Romlott az akkumulátor állapota: Ha jelentősen romlott az akkumulátor állapota, az alábbi üzenet látható:
  “Az akkumulátorának állapota jelentősen romlott. Cseréltesse ki az akkumulátort egy hivatalos Apple-márkaszervizzel a teljes teljesítmény és kapacitás visszaállításához. További infók a szervizelési lehetőségekről…”

  Ez az üzenet nem jelez biztonsági kockázatot. Az akkumulátor továbbra is használható, azonban előfordulhat, hogy problémákat fog tapasztalni az akkumulátorral és a teljesítménnyel kapcsolatban. Egy új csereakkumulátor megoldást jelent a helyzetre.

A tvOS 11.3 az utolsó nyilvános frissítésben felfedezett hibákat oldja meg, valamint javítja a teljesítményt.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..