A BlacBerry feltámadt és új készülékekkel jelentkezik

Fotó: LetsGoDigital

Nekem is volt BlackBerrym, nagyon szerettem, majd lett egy iPhone-om és többé mást nem is akartam. De ez én vagyok. Viszont vannak olyan ismerőseim, akik továbbra is a BlackBerry-ben hisznek. Nekik nyilvánvalóan jó hír, hogy a vállalat saját elmondása szerint két új, a jól megszokott fizikai billentyűzetes készülékkel jelentkezik hamarosan. A hír után nem sokkal hallani lehetett a kódnevekről is, az érdekesség azonban az, hogy nem kettő, hanem egyből háromról: Uni, Athena, Luna.

Ezek közül az Athena az, amiről többet hallani. A készülék az eddigiek szerint a KeyONE-nál nagyobb billentyűket és Snapdragon 660 processzort fog kapni 6 vagy 8 GB RAM-mal, valamint 64 GB belső tárhellyel.

BlackBerry keyONE
Fotó: BlackBerry

A BlackBerry Ltd. egy szabadalma is napvilágra került, a BlackBerry Privhez hasonlító készülék csúsztatható billentyűzetet és egy kiegészítő kamerát is kapott. A készülék nyitott állapotában a fő kamerával lehet fotózni, összetolva viszont a fő kamera elé becsúszik egy segédkamera is, amely széles látószögű, halszemoptika, zoom objektív vagy makróobjektív lencsét kapna.

Fotó: LetsGoDigital

Fotó: LetsGoDigital

Az Uni megjelenésében nem mindenki hisz, ezt azzal indokolják, hogy a BlackBerry gyártója, a TLC már rendelkezik egy Uni kódnevű készülékkel, az Alcatel Uni360-al, ráadásul a BlackBerry Uni ugyanazokat a regisztrációs kódokat használja, mint a Uni360, így könnyen előfordulhat, hogy a szabadalomban látható modell csupán egy referenciakészülék. Ezzel szemben az Athena érkezését áprilisra várják.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..