Íme a bizonyíték: az akkumulátor csere tényleg pozitívan hat az iPhone-ok sebességére

Fotó:iFixit

Emlékszünk még az Apple szándékos iPhone lassítási balhéjára, igaz? Miután a botrány kirobbant, a vállalat kedvezményes akkumulátor csereprogramot hirdetett: a felhasználók kártérítése gyanánt 2018 január végétől decemberig világszerte, minden iPhone 6, vagy annál újabb készüléket használó számára 79 dollár helyett 29 dollárért adják az akkumulátorokat, amennyiben első cseréről van szó. Az érdeklődés hatalmas volt már az első naptól fogva, mindenki cseréltetni szeretné elhasználódott(nak vélt) akksiját.

A felhasználói visszajelzések szerint az akksi cserének köszönhetően a sebesség újra kielégítő, ennek ellenére jelenleg is több mint 60 per és többféle vizsgálat folyik a vállalat ellen az iPhone lassítás ügyében. Az akkumulátor cserével történő gyorsulást egy iPhone 6s készüléken le is tesztelték, videón tesztelték ugyanazon készülék sebességét az akksi cseréje előtt és után is. Az eredmény meggyőző.

Az iOS 11.3 verzióban már megjelenik az Akkumulátor állapota funkció, mely százalékban mutatja meg a felhasználók számára, mekkora kapacitással rendelkezik készülékük.

A “Maximális kapacitás” a készülék akkumulátorának új korához viszonyított kapacitását jelzi. Minél alacsonyabb a kapacitás, annál kevesebb ideig használható a készülék a töltések között. Az iOS 11.3 beta 2 óta már tesztelik a fejlesztők és a nyilvános tesztelők.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük