FaceTime hívások rögzítése? Mutatjuk, hogyan!

Fotó: Appleinsider

FaceTimeozni egyre inkább szeretünk, pláne mióta a vlogolás virágkorát éli (lassan senki nem néz furán azokra, akik az utcán, vagy a tengerparton a telefont maguk elé tartva sétálnak és szövegelnek). Az alkalmazás sajnos nem teszi lehetővé a beszélgetések rögzítését, pedig néha szép emlék lenne, vagy üzleti megbeszélés esetén hasznos, ha meglennének a korábbi beszélgetéseink.

Habár a rögzítés lehetősége nincs benne az appban, mégis felvehetőek a beszélgetések (az, hogy ez mennyire jogszerű, már más tészta), ezt mutatjuk meg most.

FaceTime hívások rögzítése Mac-en

Ha FaceTime beszélgetést szeretnél rögzíteni, Mac-en a legideálisabb. Ehhez az előre telepített QuickTime Player a legjobb megoldás.


Válaszd ki a Fájl > Új képernyőfelvétel lehetőséget. A Felvétel gomb melletti nyílra kattintva módosíthatóak a felvétel beállításai, itt válasszuk ki a FaceTime kamerát és a mikrofont.

FaceTime hívások rögzítése iOS eszközökön

Azért említettük a Mac-es megoldást elsődlegesnek, mert az iOS 11-ben bevezetett Képernyőfelvétel funkció kiváló lenne, ám van vele némi hiba. Jogi akadályok miatt ugyanis néhány alkalmazás esetén nem tudunk hangot rögzíteni, ilyen a FaceTime is.

Ha mégis emellett döntetnél, a funkciót a Vezérlőközpontból érheted el, ha itt nincs, akkor menj a Beállítások > Vezérlőközpont > Vezérlők testreszabása menüpontba, majd kopp a  gombra a Képernyőfelvétel mellett. Ezt követően már látod az ikont a Vezérlőközpontban is.

Ha rányomsz, 3 másodperces visszaszámlálás után elindítja a képernyőfelvételt, újbóli rányomáskor leállítja és automatikusan elmenti a felvételt a Fotók közé. Amennyiben nem személyiségi jogokat védő esetről van szó és az app engedi, hang rögzítéséhez nyomd meg erősen a Képernyőfelvételt, majd koppints a Mikrofonhang lehetőségre.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..