Ha pletykálsz az Apple-nél, mehetsz börtönbe!

Egyszer Tim Cook is az Apple szemüvegében fog pózolni?
Fotó: REUTERS/Lucy Nicholson

Emlékszik mindenki a tavalyi szivárogtatásra, mikor az egyik Apple mérnök megmutatta lányának az akkor még be sem mutatkozó iPhone X-et, a lány pedig mindezt kamerára is vette és feltette YouTube csatornájára? A mérnöktől akkor az Apple megvált.

Fotó: YouTube/gadgets updates

A szivárogtatás folyamatosan fennáll egy olyan vállalatnál, mint amilyen az Apple és most úgy néz ki, a vezetőség megunta ezt.
Egy kiszivárgott dokumentumban (érzitek az iróniát, ugye?) ugyanis az Apple lefektette a pletykálkodó alkalmazottakkal szembeni eljárás szabályait. Tavaly 29 szivárogtató alkalmazott kilétére derült fény, közülük 12 fő ellen feljelentést is tettek, tehát mindazok, akik kifecsegik a cég üzleti titkait, akár börtönre is számíthatnak.

Az Apple például azt a személyt is feljelentette, aki év elején elpletykálta, hogy az iOS 12 sok újdonságot nem fog hozni, hiszen idén a stabilitás fejlesztése az elsődleges cél.

Ezzel természetesen nem védi meg magát teljesen a cég, hiszen az alkalmazottakon túl az ellátóláncukban lévő vállalatok alkalmazottai is előszeretettel fecsegnek.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..