Az Android felhasználók összes adata veszélyben van! Újabb vírus támad a rendszerükön

Fotó: Daily Express

Ismét veszélyben az Android közösség, egy 2015 óta veszélyeztető vírus zaklatja ismét a felhasználókat. A ZooPark frissített változata a jelentések szerint bármilyen adatot le tud tölteni a készülékekről, ezen kívül telefonhívásokat kezdeményezhet, SMSeket küldhet, de power shell parancsokat hajthat végre és képernyőfotókat is készíthet.

A vírus az eddigi vizsgálatok szerint olyan, főként Telegram csatornákon és meghackelt hírportálokon keresztül terjed, amelyek közvetlen hivatkozásokat tartalmaznak APK fájlokhoz. A fertőzéshez manuális telepítés kell, így leginkább úgy lehet védekezni ellene, ha a nem megbízható forrásból származó APK fájlokat nem piszkáljuk.

A fertőzésben elsősorban a Közel-Kelet érintett, leginkább Egyiptom, Jordánia, Marokkó, Libanon és Irán. Alexey Firsh, a Kaspersky Lab biztonsági szakértője szerint a vírus elsődleges célja a kémkedés, ezért is koncentrálódik erre a területre.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..