Az iOS 12-ben bővülnek jelszókezelési lehetőségeink

Az iOS 12 megalkotásakor főként a stabilitásra törekedtek, de a biztonság is kiemelt szerepet kapott. A frissítés számos új, jelszóval kapcsolatos funkciót tartalmaz, amelyek célja az erősebb és biztonságosabb jelszókezelés az iPhone, iPad és Mac felhasználók számára.

A következő újítások érkeznek a szoftverben:

Az Apple új eszközöket hozott létre a jelszavak létrehozására, tárolására és automatikus feltöltésére. Az új szolgáltatások mind a harmadik féltől származó alkalmazásokban, mind pedig a Safariban egyaránt működni fognak, ráadásul a fejlesztőknek nem kell változtatni az alkalmazásaikon ezen új funkciók támogatásához, így valóban széles körben elérhetőek lesznek.

Minden jelszavuk az iCloud-kulcskarikában tárolódik és szinkronizálva lesz az összes eszközünkre. Az iCloud Keychain felajánlja, hogy kérésre egyedi, erős jelszót hoz létre, ráadásul figyelmeztet, ha ugyanazt a jelszót már használtuk máshol is.

Amennyiben üzenetben érkezik biztonsági/megerősítési kódunk, a rendszer felajánlja az automatikus kitöltés lehetőségét. Na ez mindenképp hasznos!

Siri is kap feladatot jelszavainkkal kapcsolatban, az új szoftverben képes lesz látni a jelszavainkat, megkérhetjük, hogy mutassa meg és egy kis idei felvillantja azokat, miután azonosított bennünket ujjlenyomat vagy Face ID alapján.

A harmadik féltől származó jelszómenedzselő appokhoz (pl. 1Password, LastPass) az Apple automatikus kitöltési bővítményt ad, megjelennek a külső fejlesztők jelszókezelő appjaiban tárolt jelszavaink.

És végül minden jelszavunk megosztható iOS eszközünkről Mac-re és Apple TV-re egyaránt.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..