Szeptemberben érkezik a vezeték nélküli töltőpad is

Fotó: Apple

Kicsit talán sokat várunk idén szeptemberre az Apple-től, hiszen az eddigi információk szerint ekkor érkezik a vállalat három új iPhone modellje, valamint az Apple Watch negyedik generációját is ekkora várjuk. Most újabb készülék látta meg a napvilágot, melynek megjelenését szeptemberre valószínűsítik.

A több eszköz töltésérére is szolgáló AirPower vezeték nélküli töltőpad tavalyi bemutatója óta számos szoftveres és hardveres akadállyal találta szembe magát az Apple, az idei WWDC-re remélt bemutató is az olyan technikai kihívások miatt késett, mint például a túlmelegedés.

Fotó: Apple

A Bloomberg News jelentése szerint az Apple ugyan nem mondta, hogy idén elindítja az AirPower-t, de a vállalat mérnökei reménykednek egy most júniusi kezdésben. Mondjuk ez merész.
Egy bennfentes szerint azonban nem lehetetlen, hiszen a vállalatnál többen is már ezt az eszközt használják készülékeik töltésére, így a tesztelés is letudva.

Az AirPower a jelenlegi versenytársaknál jóval fejlettebb, hiszen egy egyedi Apple chipet rejt, amely az iOS mobil operációs rendszer lecsupaszított változatát futtatja az energiagazdálkodás, valamint a kompatibilis eszközök gyorsabb és zavartalanabb párosítása érdekében.

Fotó: Apple

Az AirPowert tavaly, az iPhone X mellett mutatta be az Apple, akkor a vállalat marketing vezetője, Phil Schiller azt mondta, 2018-ban lesz elérhető az eszköz és habár az Apple hivatalos weblapján már helyet kapott, az árát eddig még nem hozták nyilvánosságra. A készülék az első olyan töltőpad, amin nem csak egyetlen fix ponton működik a vezeték nélküli töltés, hanem egyszerre akár három készüléket is tölthetünk vele.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük