Az új Samsung Galaxy készülékek random küldenek privát képeket a névjegyzékből bárkinek

Fotó: Samsung

Manapság szinte mindenki a telefonjával fotóz, ezer képet is tárolunk az életünkről a mobiljainkon, amelyek közül sok meglehetősen személyes hangvételű. Éppen ezért lehetett rémisztő a Samsung felhasználóinak az elmúlt napokban tapasztalt hiba.

A Reddit és a Samsung hivatalos fórumain elmondottak szerint a készülékek random küldözgették a névjegyzékben szereplők kontaktoknak az eszközökön tárolt fotókat. Sokan voltak, akik “csak” kéretlen fotókat kaptak, így derült ki a “küldő” fél számára a hiba.
A problémát számos felhasználó jelezte, a visszajelzések szerint az érintett készülékek a Galaxy széria újabb tajai, a Note8, az S9 és az S9+.

Fotó: Samsung

A probléma a Samsung saját Üzenetek szolgáltatását érinti csak. Felmerült, hogy esetleg a mobilszolgáltatók, mint a T-Mobile SMS szabvány kiegészítéseinek bevezetése okozza a problémát, ezt azonban a szolgáltatók tagadják, szerintük ez egyértelműen gyártó oldali hiba.

A dél-koreai gyártó visszajelzése szerint már dolgoznak a probléma elhárításán, amíg nem érkezik meg a szoftverfrissítés, érdemes tiltani az Üzenetek számára a hozzáférést telefon memóriájában tárolt fájlokhoz.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük