Egy kis tisztítást végeznél a Facebook profilodon? Segítünk!

Fotó: iMore

Az utóbbi hónapok Facebook botránya sokakat intett óvatosságra. Néhányunk más biztonsági beállításokkal facebookozik, mások töröltek egy csomó képet és ismeretlen ismerőst, míg vannak olyanok, akik drasztikusabb lépésre szánták el magukat és megszabadultak az egész profiljuktól.
Ha szeretnéd, hogy a korábbi Facebook aktivitásod eltűnjön, nem kell egyesével visszakeresni mindent, mert az oké, hogy az üzenőfaladra kitett bejegyzéseket törlöd, de mi a helyzet a mások falára megosztott tartalmakkal, vagy a hozzászólásokkal?

Nos, erre van egy nagyszerű Chrome bővítmény, amely a Social Book Post Manager nevet viseli. Az utóbbi időben meglehetősen népszerű, nem csoda… Azt viszont tudni kell, hogy a Facebook aktivitásodtól függően ez a művelet néhány órától akár néhány napig is eltarthat, tehát ennek tudatában vágjatok bele.

Korábban megmutattuk, hogy tudtok biztonsági másolatot készíteni a Facebook profilotokról, ha a törlési folyamat előtt ezt megtennétek, olvassátok el korábbi cikkünket.

Fotó: iMore

A bővítmény alapvetően a Tevékenységnaplódon fut, listázza az összes eddigi Facebook aktivitásod és lehetővé teszi a bejegyzések, hozzászólások törlését, vagy elrejtését. Évre és hónapra szűrve is lehet futtatni, de mehet az all in és lehetőség van minden eddigit kiválasztani.


Alapértelmezés szerint a Social Book Post Manager 4-szer megy át az egész Facebook történeteden, de az a tapasztalat, hogy ennél többször kell futtatni ahhoz, hogy minden bejegyzést megtaláljon.

Ha az írásos jelenléteden túl a fényképes aktivitásod is plasztikáznád, akkor vagy egész albumot (és az abban szereplő összes fotót) törlöd, vagy egyesével kiiktatod őket. Azokat a fotókat, amelyeken csak megjelöltek nem tudod törölni, de a jelölést igen. Ezt tízesével lehet egyszerre végrehajtani.

Ha a Facebook-ot nem, de például a Messengert használnád, elegendő inaktívvá tenni a profilod.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..