Állandóan kijelzi majd az Apple Watch az időt?

Fotó: 9to5Mac

Míg a konkurencia óráinak kijelzőjén folyamatosan látható az idő, addig az Apple Watch kijelzője sötétbe burkolózik. A viselőjének fel kell emelnie csuklóját, vagy meg kell érintenie a kijelzőt az eszköz ébresztéséhez és csak így tudja lecsekkolni a pontos időt. Mivel ez egy óra, valljuk be, elég körülményes az alapfunkcióját elérni és nagy valószínűséggel az Apple is elgondolkodott ezen, mivel egy új szabadalmi bejelentés szerint azon dolgoznak, hogy az Apple Watch is mindig mutassa az időt.

Fotó: USPTO

Eddig nem csak az akkumulátor élettartama miatt nem volt erre lehetőség, hanem mert az OLED kijelző sokkal érzékenyebb, mint más megjelenítési technológiák. Mivel a beleégés veszélye nagyobb, mesterségesen állítják be az OLED kijelző működését, ezzel lényegében visszaállítják a vizuális egységességet az egész működés során. Ezt a tervek szerint nagy felbontású, többcsatornás képek megjelenítésével érik majd el, ám ez esetben felmerül a nagy méretű tárhely igénybevétele.

Senki ne várja az új funkciót az Apple következő, negyedik generációs okosórájában, egyelőre szabadalmi szinte mozog az elképzelés.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük