Okoskijelzőt ad ki a Facebook

Fotó: Business Insider

A Facebook is igyekszik több lábon állni, korábban az a hír járta, hogy egy okostelefont adnak ki, 2012-ben meg voltak győződve a Facebook mobil érkezéséről, ez a mai napig nem történt meg. 2 éve azt állították, hogy Zuckerberg cége valamilyen hardveren dolgozik, ezt a legtöbben okostelefonnak hitték. Visszatekintve úgy tűnik, hogy egy másik eszközön munkálkodtak, amelyet hamarosan be is mutatnak.

A Cheddar értesülései szerint még a héten megismerhetjük a Facebook első háztartási okoskütyüjét. Az információk szerint az eszköz a Portal nevet kapta és egy okoskijelzőt jelent, ezt a Facebook állítólag egy Messengerre épülő kommunikációs eszköznek szánja és elsősorban videohívások bonyolítására szolgál.

Fotó: REUTERS

Kétféle verziót adnak ki, az egyik kisebb, míg a másik nagyobb méretű kijelzővel érkezhet. Előbbi 300 dollárért, utóbbi 400-ért kerül a piacra.
Mivel otthoni kütyüről van szó, állítólag több Facebook-fiók is hozzápárosítható majd az eszközhöz, a felhasználók között pedig arcfelismeréssel fog váltogatni.

A Portal májusi bemutatása az adatvédelmi botrányok miatt elhúzódtak, de legalább két, a felhasználók számára biztonságosabb változást eszközöltek. Az egyik, hogy az arcfelismerési funkció a felhő helyett a Portal beépített háttértárán tárolhatja a biometrikus azonosítási információkat, másrészt letakarhatóvá tették az előlapi kamerát.


2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük