Az Apple blokkolja a MacBook Pro-k házi/nem hivatalos bütykölését

Fotó: iFixit

Az Apple blokkolja a 2018-as MacBook Pro és iMac Pro harmadik fél általi javítását.
A T2 által biztosított Indítási biztonság segédprogram lehetővé teszi, hogy a chippel rendelkező gép mindig a kijelölt rendszerindító lemezről induljon, valamint mindig legális, megbízható operációs rendszert futtasson. Az Apple T2, kifejezetten Macre tervezett chipje olyan biztonsági intézkedéseket tartalmaz, melynek során a gép letiltásra kerül, hacsak nem használják bizonyos hardverelemek cseréje során a speciális diagnosztikai szoftvereket.

Fotó: Apple

A szoftvert csak az Apple hivatalos szervizpartnerei kapják meg, vagyis a vállalat ezzel hatékonyan blokkolja a főbb alkatrészek harmadik fél általi, vagy házi javítását. Az új gépek számon tartják a legtöbb hardverelem pontos azonosítószámát, csere során futtatnia kell az Apple nyilvánosan nem elérhető szervizelőszoftverét, az új komponensek azonosítókódjának regisztrálásáért. A szoftver használatához a szervizesnek be kell jelentkeznie a cég Apple-fiókjával.

A kiadvány szerint a szerviz partnereknek a MacBook Pro kijelző, alaplap, billentyűzet, trackpad,  akkumulátor és hangszórók, az iMac Pro esetében az alaplap és a beépített háttértár cseréje után kell futtatni a szoftvert.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük