Egyelőre még a nem hivatalos partnereknek is szervizelhetők a MacBook Pro és iMac Pro eszközök

Fotó: iFixit

Beszámoltunk mi az Apple azon lépéséről, melynek köszönhetően csak a hivatalos szervizpartnerek számára lehetséges a T2 chipet tartalmazó MacBook Pro és iMac Pro eszközök javítása. A felhasználók körében hatalmas felháborodást kiváltó intézkedés a biztonságot hivatott megtartani.

Az iFixit csapata azonban jelezte, egyelőre még bárkinek lehetséges az eszközök javítása. Ezt úgy tesztelték, hogy kicserélték egy 2018-as MacBook Pro kijelzőjét és logikai kártyát, miután a notebook anélkül működött, hogy igényelte volna az Apple diagnosztikai szoftverét. Azt egyelőre nem tudni, meddig tart egy szabad időszak.

Fotó: iFixit

Az Apple új intézkedésének köszönhetően a tanúsítvánnyal nem rendelkező független javítóműhelyek nem tudják majd megjavítani az iMac Pro és a 2018 MacBook Pro egyes részeit (MacBook Pro esetében a kijelző, alaplap, billentyűzet, trackpad, akkumulátor és hangszórók, az iMac Pro esetében az alaplap és a beépített háttértárak), mivel a cserék során a vállalat speciális diagnosztikai szoftverét kell futtatni.
A Right to Repair mozgalom aktivistái már kifejezték az Apple lépésével szembeni nem tetszésüket és továbbra is azért küzdenek, hogy az Apple és más eszközgyártók jogilag kötelezve legyenek a cserealkatrészek, javítási útmutatók és eszközök nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tételére.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük